Στον ορθόδοξο Μητροπολιτικό ιερό ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στις Βρυξέλλες, τελέστηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, δοξολογία για την 60η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Της Θείας Λειτουργίας και της δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Doxology20 1

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εξοχώτατος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφαλείας της ΕΕ κ. Σταύρος Χατζηγιάννης. Στον λόγο του υπογράμμισε τους μακροχρόνιους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού και ότι σήμερα μπορεί να αισθάνεται δικαιολογημένα υπερήφανος για την Κυπριακή Δημοκρατία και την πρόοδο που έχει επιτύχει στα 60 χρόνια από την ίδρυσή της. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Τριανταφύλλου, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου. Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι εθνικό καθήκον σήμερα είναι η προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αρραγής ενότητα του απανταχού Ελληνισμού, και ότι η διαφύλαξη της πίστεώς μας υπό την σκέπη της Εκκλησίας ελκύει την χάρη του Θεού.

Doxology20 2

Στην δοξολογια παρέστησαν επίσης ο πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενώση Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαϊας κ. Αθανάσιος, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Κύπριοι και Ελλαδίτες που εργάζονται στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και πλήθος κόσμου.

Doxology20 3

 

Doxology20 4a

 

Doxology20 5

 

 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Square Ambiorix 2
1000 Brussels
Belgium

E-mail: info@churchofcypruseu.com
Τηλ: +32 2 6124190
Φαξ: +32 2 6124191