Γενική Συνέλευση της ChurchesCommission for Migrants in Europe στην Πράγα της Τσεχίας (21-25/06/2017)

CCME3

Στην Πράγα της Τσεχίας από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 25 Ιουνίου πραγματοποίησε την Γενική Συνέλευση της η Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη εκκλησίες και οργανισμοί άκουσαν τις εκθέσεις της προέδρου Δρ. Victoria Kamondji και της γενικής γραμματέως κας. Doris Peschke. Χαιρετιστήριο μήνυμα διάβασε εκ μέρους του αγγλικανού επισκόπου και προέδρου της CEC Christopher Hill ο γενικός γραμματέας της CEC πατήρ Heikki Huttunen. Κατόπιν τα μέλη ενέκριναν την καταρτισθείσα ημερήσια διάταξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και δέχθηκαν σε ακρόαση τα υποψήφια πέντε νέα μέλη.

CCME4       CCME1

Ακολούθως, έγινε ενημέρωση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα τα οποία υλοποιήθηκαν αλλά και τους τρέχοντες στόχους μέχρι το τέλος του 2017. Ο Δρ. Thorsten Leisser ταμίας της CCME παρουσίασε λεπτομερή αναφορά για τα οικονομικά της Επιτροπής για τα έτη 2014-2016 η οποία και ψηφίστηκε από τα μέλη ομόφωνα.    

Η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε επί μακρόν με τις μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Επιτροπής για τα έτη 2018-2020, με το θέμα της συγχώνευσης με την CEC εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της CEC στο Novi Sad της Σερβίας το 2018, ενώ τέλος παρουσίασε και τους προϋπολογισμούς για τα επόμενα τρία έτη. Κατόπιν μακρών συζητήσεων, παρεμβάσεων αλλά και τροποποιήσεων από τους εκπροσώπους των εκκλησιών και των οργανισμών ψηφίστηκαν ομοφώνως όλα τα κείμενα.

Μετά το τέλος των εργασιών οι Γενική Συνέλευση ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2016 και κατόπιν προτάσεως των απελθόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η Γενική Συνέλευση ψήφισε το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγηκαν ως πρόεδρος ο κ. Lemma Desta, αντιπρόεδρος η κα. Ευθαλία Παππά, ταμίας ο κ. Apostle Adejare Oyewole και μέλη ο κ. David Bradwell, o κ. Sabine Dressler, η κα. Dana Gavril, η κα. Dora Kanizsai, η Δρ. Katalina Tahaafe, o κ. Andreas Aarlfo εκ μέρους της CEC και ως επιλαχόντες ο πρωτοπρεσβύτερος Christian Popescu και ο κ. Talvikki Ahonen.

CCME5

Τέλος, η Γενική Συνέλευση συζήτησε το κοινό ανακοινωθέν το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και δόθηκε στην δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν τους προσφυγές που έχουν άμεση ανάγκη, να προωθήσουν την επανένωση των οικογενειών που χωρίστηκαν λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή και αλλού και τέλος να δοθούν πλήρη δικαιώματα στους πρόσφυγες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

ΒΙΝΤΕΟ

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Square Ambiorix 2
1000 Brussels
Belgium

E-mail: info@churchofcypruseu.com
Τηλ: +32 2 6124190
Φαξ: +32 2 6124191